Dankort + VISA/Dankort Mastercard VISA JCB Maestro

Nyborggaard - Biologische lijnzaadproteïne

Nyborggaard - Biologische lijnzaadproteïne

8,05 EUR

(incl. BTW)

Catalogusprijs 8,05 EUR (incl. BTW)


Model/Product no.: 5704602000080
Voorraad status: Op voorraad
st.
  • Levering vanuit Denemarken
  • 3-4 dagen levering
  • 14 dagen retour

Biologisch lijnzaad eiwit een uitstekende bron van eiwitten en tegelijkertijd super makkelijk te consumeren.

Biologisch lijnzaad van Nyborggard wordt geteeld, verwerkt en verpakt in Denemarken.

Lijnzaad bevat eiwitten die licht verteerbaar zijn en alle aminozuren bevatten. Veel van de essentiële aminozuren kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en daarom moeten we ze via de voeding binnenkrijgen.

Lijnzaad is ook een rijke bron van vezels, wat belangrijk is voor ons spijsverteringsstelsel omdat het voorkomt dat ons spijsverteringskanaal verstopt raakt met slijm, gifstoffen en spijsverteringsafval. De vezels zorgen voor een gezonde darmflora, die bestaat uit nuttige bacteriën en gistcellen.

Bovendien helpen vezels ook om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, omdat ze voorkomen dat het lichaam cholesterol en gal uit het darmstelsel opneemt. De reden waarom lijnzaad ideaal is om gifstoffen uit het spijsverteringsstelsel te transporteren, is onder andere het hoge gehalte aan lignanen. Lignanen zijn plantenvoedingsstoffen die zich binden aan de vezels in het lijnzaad, die onder andere helpen bij het bestrijden van infecties, schimmels en bacteriën.


Lijnzaad eiwit bevat veel belangrijke mineralen zoals kalium, fosfor, magnesium en calcium.

Wanneer u lijnzaadproteïne consumeert, helpt het de eetlust te reguleren, omdat het hoge bloedsuikerpieken voorkomt.


Tegelijkertijd heeft het biologische lijnzaadeiwit een relatief hoog gehalte aan antioxidanten, die van nature in het lijnzaad aanwezig zijn.

Voor veel vegetariërs en veganisten kan het een uitdaging zijn om voldoende eiwitten en belangrijke vitamines en mineralen binnen te krijgen. Hier is biologische lijnzaadproteïne een goed ingrediënt om in de keuken te hebben, dat zowel veganistisch als glutenvrij is. Lijnzaad eiwit kan gebruikt worden als bindmiddel in bijvoorbeeld groentegehakt ter vervanging van eieren. Meng 1 eetl. lijnzaad eiwit met 4-5 eetlepels water en je hebt een zogenaamd "lijnzaad ei" dat verwerkt kan worden in groentegehakt en bakwaren.

 

Productieproces:

De biologische lijnzaden worden koud geperst in een donkere en beschermde atmosfeer zodat de olie oxidatie voorkomt. Na het persen wordt de olie gebotteld en de droge stof, d.w.z. lijnzaadkoekjes die overblijven, worden vervolgens voorzichtig verwerkt tot lijnzaadeiwit. Het lijnzaad eiwit wordt afgevuld in lichte en luchtdichte zakken.

Gebruik: Lijnzaad eiwit kan ook gebruikt worden in bijvoorbeeld smoothies, pap en gebak om het eiwitgehalte te verhogen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je ook voldoende vezels binnenkrijgt. Vergeet niet om veel water te drinken, omdat het eiwit veel water opneemt.

 

Recept:

Nyborggards pap met appel

1 DL. havermout (eventueel grof gerold)

1 kleine geraspte appel

2,5-3 dl. water

1 eetl. Nyborggaard lijnzaad eiwit

Een beetje kaneel en zout

Topping: Gehakte noten, lijnzaad, gedroogd of vers fruit en lijnolie.

Hoe je het doet: Kook havermout, geraspte appel en water een paar minuten. Voeg vervolgens zout, kaneel en lijnzaadeiwit toe. Werk af met je topping en lijnzaadolie.

 

Wetenswaardigheden over biologische lijnzaad:

  • Lijnzaad eiwit heeft een hoog eiwitgehalte
  • Lijnzaad eiwit is een rijke bron van vezels
  • Lijnzaad eiwit bevat veel belangrijke mineralen zoals kalium, fosfor, magnesium en calcium
  • Lijnzaadproteïne stabiliseert de bloedsuikerspiegel en houdt je lang vol
  • Lijnzaad eiwit is goed voor de spijsvertering


 

Opslag:

  • Na openen droog en koel bewaren
Voedingswaarde per 100g Energie 1347 kJ/324,5 kcal Vet 10g waarvan verzadigde vetzuren 1,2g waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,8 g meervoudig onverzadigde vetzuren 6,6 g Koolhydraten 03,7 waarvan suikers 2,1g Voedingsvezels 38g Eiwit 36g Zout 0,13gr
Inci / Ingrediënten Lijnzaad* - *=organisch
Verkoopprijs in Euro 8,05
Inhoud 250ml
Colli 12 st.
Land van Herkomst Danemarken

Klanten die dit artikel hebben gekocht kochten ook