Dankort + VISA/Dankort Mastercard VISA JCB Maestro

sens - Cricket protein bar - Dark Chocolate & Sour Cherry

sens - Cricket protein bar - Dark Chocolate & Sour Cherry

3,35 EUR

(incl. BTW)

Catalogusprijs 3,35 EUR (incl. BTW)


Model/Product no.: 4260624010571
Voorraad status: Op voorraad
st.
  • Levering vanuit Denemarken
  • 3-4 dagen levering
  • 14 dagen retour

Een heerlijke eiwitsnack als tussendoortje, of je nu op je werk, op school, op excursie of voor de training bent.

Laat je verrassen door deze geweldige eiwitreep met pure chocolade, de sappigste kersensmaak en het eiwitgehalte uit krekelmeel.

Een traktatie met 6 g eiwit, afkomstig van cricketmeel, gemaakt in de EU.

De eiwitreep heeft een perfecte balans tussen eiwitten, vezels en koolhydraten.

De sleutelwoorden voor deze eiwitreep zijn duidelijk: Eiwit, omega-3, omega-6, vezels, ijzer, calcium, zink en B12.

 

Ingrediënten: Dadels, amandelen, gedroogde ananas (16%), cricket (pulverized Acheta domesticus) (10%), kokosvlokken (8%), abrikozen, rijstmeel, limoensapconcentraat.

Allergenen: AMANDELEN, CRICKET

Waarschuwing: Acheta domesticus in poedervorm (huishoudelijk kippenmeel) kan allergische reacties veroorzaken bij mensen met bekende allergieën voor schaaldieren, weekdieren en hun producten, evenals voor huisstofmijt.

Voedingswaarde per 100g: Energie 1705KJ / 682 kcal, vet 18 g - waarvan verzadigde vetzuren 4,1 g, koolhydraten 42 g - waarvan suiker 39 g, vezels 8,7 g, proteïne 15 g, zout 0,09 g.

 

Wetenswaardigheden over insecten (cricket)

Insecten hebben veel van de voedingsvoordelen die we uit vlees halen en hebben een klimaatimpact die vergelijkbaar is met die van planten. Ze zijn lekker, voedzaam en duurzaam te produceren. Insecten zijn zeer efficiënt in het omzetten van inputs (voedsel en water) in eiwitten die we kunnen eten. Hun zogenaamde voederconversieverhouding is veel beter dan die van andere dierlijke eiwitbronnen, omdat insecten koudbloedig zijn en zich zeer snel voortplanten. In vergelijking met sommige plantaardige eiwitten kan zelfs gesteld worden dat insecten duurzamer zijn. Zo vergt de productie van sojabonen veel ruimte en water, terwijl insecten verticaal geproduceerd kunnen worden.


Eiwit

Eiwit is een belangrijke voedingsstof die nodig is om cellen in het lichaam op te bouwen, te onderhouden en te repareren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Er zijn 20 aminozuren en 9 daarvan worden gedefinieerd als de essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren zijn zuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar die we via het eten van voedsel binnen moeten krijgen. Wanneer u uw dagelijkse eiwitten eet, moet u dus altijd rekening houden met 3 factoren: kwaliteit, verteerbaarheid en kwantiteit. De beste eiwitbron bevat alle 9 essentiële aminozuren (hoge kwaliteit), veel eiwitten (kwantiteit) en is gemakkelijk verteerbaar en opneembaar door ons lichaam (verteerbaarheid). Insecteneiwit is een van de beste eiwitbronnen omdat het alle 9 essentiële aminozuren bevat, ons 70% eiwit oplevert en een verteerbaarheid tot 98% heeft. Door insectenmeel te eten krijg je op een duurzame manier de beste eiwitten binnen.


Vezel

Vezels zijn de onverteerbare delen van plantaardig voedsel die voorkomen in groenten, fruit, granen en peulvruchten. Het is een soort koolhydraat dat ons spijsverteringsstelsel gezond en schoon houdt. Vezels gaan onverteerd door ons lichaam en verbeteren de darmen en spoelen schadelijke stoffen uit ons systeem. Het zijn echter niet alleen planten die vezels bevatten; ook insecten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vezels. De meest voorkomende vorm van vezels bij insecten is chitine, een onoplosbare vezel afkomstig van het exoskelet. Chitine is erg goed voor ons, omdat bekend is dat het antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft die veel potentiële gezondheidsvoordelen bieden.


Omega-3

Omega-3 is een essentieel vetzuur. Dit betekent vetten die belangrijk zijn voor ons lichaam om te functioneren en zich te ontwikkelen. Het is goed voor onze hersenen, ogen en hart. Het woord essentieel vertelt ons dat voedingsstoffen niet in ons eigen lichaam kunnen worden gemaakt, maar dat we ze via onze voeding moeten binnenkrijgen. De meest voorkomende essentiële vetzuren zijn Omega-3 en Omega-6. We halen omega-3 uit vis, schaal- en schelpdieren of lijnzaad, en we kunnen omega-6 uit de meeste plantaardige oliën halen. Omdat insecten verwant zijn aan de schelpdierwereld, krijgen we uit insecten een goede hoeveelheid gezonde vetten en Omega-3 binnen.


Ijzer

IJzer is een essentieel mineraal dat een essentieel onderdeel is van hemoglobine. Hemoglobine vertegenwoordigt ongeveer tweederde van het ijzer in het lichaam. Als u niet genoeg ijzer eet, kan uw lichaam niet genoeg gezonde, zuurstofdragende rode bloedcellen aanmaken. Er zijn twee soorten ijzer: heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer komt voor in dierlijk voedsel, zoals vlees, gevogelte en schaaldieren. Non-heem-ijzer zit daarentegen in plantaardig voedsel zoals granen, bonen en groenten. Ons lichaam neemt ijzer uit dierlijke eiwitten (heemijzer) beter op dan ijzer uit plantaardige eiwitten (niet-heemijzer). Dit is een van de redenen waarom een ​​vegetariër meer risico loopt op het ontwikkelen van bloedarmoede door ijzertekort dan mensen die vlees eten. Eetbare insecten zitten vol met heemijzer, dus ze kunnen een goede bron in uw dieet zijn om ervoor te zorgen dat u uw dagelijkse ijzer binnenkrijgt en bloedarmoede voorkomt.


B12 Vitamine

Vitamine B12 is een voedingsstof die helpt de zenuwen en bloedcellen gezond te houden. Het voorkomt ook een vorm van bloedarmoede die mensen moe en zwak kan maken. B12 vind je alleen in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten. B12 wordt normaal gesproken niet aangetroffen in plantaardig voedsel, maar er zijn verrijkte voedingsmiddelen op de markt met toegevoegde vitamine B12. Als je zeker wilt zijn dat je je dagelijkse vitamine B12 binnenkrijgt, dan zijn eetbare insecten een sterke bron. In insecten vind je meer vitamine B12 dan in andere dierlijke producten.


Vitaminen & mineralen

Eetbare insecten bevatten zeer veel eiwitten, vezels, Omega-3, ijzer en vitamine B12. Maar insectenmeel bevat ook nog heel wat andere essentiële vitaminen en mineralen. Dit omvat vitamine A, D en E en mineralen zoals calcium, magnesium en zink. Het voedingsprofiel van insecten is bijna te mooi om waar te zijn en kan u veel voeding bieden in de beste kwaliteit en kwantiteit.

 

Voedingswaarde per 100g Energie 1705KJ / 682 kcal, vet 18 g - waarvan verzadigde vetzuren 4,1 g, koolhydraten 42 g - waarvan suiker 39 g, vezels 8,7 g, proteïne 15 g, zout 0,09 g.
Inci / Ingrediënten Dadels, amandelen, gedroogde zure kersen (15%), cricket (verpulverd Acheta domesticus) (10%), pure chocolade (cacaomassa, suiker, cacaoboter, vanillepoeder) (9%), aroniasapconcentraat
Allergenen AMANDELEN, CRICKET
Verkoopprijs in Euro 3,35
Inhoud 40g
Colli 20 st.
Land van Herkomst Tsjechië