Dankort + VISA/Dankort Mastercard VISA JCB Maestro

sens

De eiwitrepen hebben een perfecte balans tussen eiwitten, vezels en koolhydraten

Een heerlijk tussendoortje met een hoog eiwitgehalte, waar je van kunt genieten op je werk, op school, op excursie of tijdens het trainen.

Laat je verrassen door deze geweldige eiwitreep met ananas- en kokossmaak, sinaasappelsmaak of kersensmaak en eiwitgehalte uit kippen(krekel)meel.

De snackbar van All sen wordt geproduceerd in de EU.

preload spinner

Insecten hebben veel van de voedingsvoordelen die we uit vlees halen en hebben een klimaatimpact die vergelijkbaar is met die van planten. Omdat ze lekker, voedzaam en duurzaam zijn om te produceren. Insecten zijn zeer efficiënt in het omzetten van inputs (voedsel en water) in eiwitten die we kunnen eten. Hun zogenaamde voederconversieverhouding is veel beter dan die van andere dierlijke eiwitbronnen, omdat insecten koudbloedig zijn en zich zeer snel voortplanten. In vergelijking met sommige plantaardige eiwitten kan zelfs gesteld worden dat insecten duurzamer zijn. Zo vergt de productie van sojabonen veel ruimte en water, terwijl insecten verticaal geproduceerd kunnen worden.

 

Eiwit

Eiwit is een belangrijke voedingsstof die nodig is om cellen in het lichaam op te bouwen, te onderhouden en te repareren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Er zijn 20 aminozuren en 9 daarvan worden gedefinieerd als de essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren zijn zuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar die we via het eten van voedsel binnen moeten krijgen. Wanneer u uw dagelijkse eiwitten eet, moet u dus altijd rekening houden met 3 factoren: kwaliteit, verteerbaarheid en kwantiteit. De beste eiwitbron bevat alle 9 essentiële aminozuren (hoge kwaliteit), veel eiwitten (kwantiteit) en is gemakkelijk verteerbaar en opneembaar door ons lichaam (verteerbaarheid). Insecteneiwit is een van de beste eiwitbronnen omdat het alle 9 essentiële aminozuren bevat, ons 60-75% eiwit oplevert en een verteerbaarheid tot 98% heeft. Door insectenmeel te eten krijg je op een duurzame manier de beste eiwitten binnen.

 

Vezel

Vezels zijn de onverteerbare delen van plantaardig voedsel die voorkomen in groenten, fruit, granen en peulvruchten. Het is een soort koolhydraat dat ons spijsverteringsstelsel gezond en schoon houdt. Vezels gaan onverteerd door ons lichaam en verbeteren de darmen en spoelen schadelijke stoffen uit ons systeem. Het zijn echter niet alleen planten die vezels bevatten; ook insecten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vezels. De meest voorkomende vorm van vezels bij insecten is chitine, een onoplosbare vezel afkomstig van het exoskelet. Chitine is erg goed voor ons, omdat bekend is dat het antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft die veel potentiële gezondheidsvoordelen bieden.

 

Omega-3

Omega-3 is een essentieel vetzuur. Dit betekent vetten die belangrijk zijn voor ons lichaam om te functioneren en zich te ontwikkelen. Het is goed voor onze hersenen, ogen en hart. Het woord essentieel vertelt ons dat voedingsstoffen niet in ons eigen lichaam kunnen worden gemaakt, maar dat we ze via onze voeding moeten binnenkrijgen. De meest voorkomende essentiële vetzuren zijn Omega-3 en Omega-6. We halen omega-3 uit vis, schaal- en schelpdieren of lijnzaad, en we kunnen omega-6 uit de meeste plantaardige oliën halen. Omdat insecten verwant zijn aan de schelpdierwereld, krijgen we uit insecten een goede hoeveelheid gezonde vetten en Omega-3 binnen.

 

Ijzer

IJzer is een essentieel mineraal dat een essentieel onderdeel is van hemoglobine. Hemoglobine vertegenwoordigt ongeveer tweederde van het ijzer in het lichaam. Als u niet genoeg ijzer eet, kan uw lichaam niet genoeg gezonde, zuurstofdragende rode bloedcellen aanmaken. Er zijn twee soorten ijzer: heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer komt voor in dierlijk voedsel, zoals vlees, gevogelte en schaaldieren. Non-heem-ijzer zit daarentegen in plantaardig voedsel zoals granen, bonen en groenten. Ons lichaam neemt ijzer uit dierlijke eiwitten (heemijzer) beter op dan ijzer uit plantaardige eiwitten (niet-heemijzer). Dit is een van de redenen waarom een ​​vegetariër meer risico loopt op het ontwikkelen van bloedarmoede door ijzertekort dan mensen die vlees eten. Eetbare insecten zitten vol met heemijzer, dus ze kunnen een goede bron in uw dieet zijn om ervoor te zorgen dat u uw dagelijkse ijzer binnenkrijgt en bloedarmoede voorkomt.

 

B12 Vitamine

Vitamine B12 is een voedingsstof die helpt de zenuwen en bloedcellen gezond te houden. Het voorkomt ook een vorm van bloedarmoede die mensen moe en zwak kan maken. B12 vind je alleen in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten. B12 wordt normaal gesproken niet aangetroffen in plantaardig voedsel, maar er zijn verrijkte voedingsmiddelen op de markt met toegevoegde vitamine B12. Als je zeker wilt zijn dat je je dagelijkse vitamine B12 binnenkrijgt, dan zijn eetbare insecten een sterke bron. In insecten vind je meer vitamine B12 dan in andere dierlijke producten.

 

Vitaminen & mineralen

Eetbare insecten bevatten zeer veel eiwitten, vezels, Omega-3, ijzer en vitamine B12. Maar insectenmeel bevat ook nog heel wat andere essentiële vitaminen en mineralen. Dit omvat vitamine A, D en E en mineralen zoals calcium, magnesium en zink. Het voedingsprofiel van insecten is bijna te mooi om waar te zijn en kan u veel voeding bieden in de beste kwaliteit en kwantiteit.

 

Veel Gestelde Vragen

Zijn de producten vegan of vegetarisch?

Nee, producten bevatten insecten en kunnen daarom niet als veganistisch of vegetarisch worden geclassificeerd. Veel veganisten en vegetariërs die ze hebben ontmoet, accepteren echter het eten van insecten, omdat ze kunnen helpen voorzien in belangrijke voedingsbehoeften, waaronder vitamine B12 en eiwitten; omdat ze duurzaam zijn om te produceren; en omdat er een hoog niveau van dierenwelzijn geldt en er geen bewijs is dat insecten pijn voelen.


Heb je niet veel insecten nodig om mensen te voeden vergeleken met ander vlees?

Insecten zijn uiterst efficiënt in het omzetten van het voedsel dat ze eten in meer lichaamsmassa, wat betekent dat ze snel groeien. Hallo planeetinsecten komen van verticale boerderijen en nemen heel weinig ruimte in beslag. Op deze manier is het mogelijk om een ​​grote hoeveelheid insecten te produceren vergeleken met bijvoorbeeld rundvlees, waarvoor extreem veel grondstoffen nodig zijn.

 

Vernietigt het wegnemen van alle insecten uit hun leefgebied niet de natuur?

Nee. De insecten worden op boerderijen gekweekt en niet uit het wild gehaald. Het eten van insecten helpt de natuur in vergelijking met veel andere eiwitbronnen, omdat er minder voer, minder water en minder land nodig is om te produceren.

 

Zijn insecten gezond?

Insecten zijn erg voedzaam, vooral als je bedenkt hoe weinig middelen er nodig zijn om ze te produceren.Insecten zijn dieren en daarom is de kwaliteit van de eiwitten hoog, met alle 9 essentiële aminozuren. Dit kan een uitdaging zijn om voldoende binnen te krijgen als je geen vlees eet. Het eiwit heeft bovendien een hoge verteerbaarheid.Insecten bevatten vitamine B12, die moeilijk te verkrijgen is via een plantaardig dieet, evenals ijzer, magnesium, calcium en zink.Insecten bevatten vezels, in tegenstelling tot ander vlees.