KALOHAS - Gevriesdroogde boerenkool van Green Gourmet is een effectief voedingssupplement dat bioactieve stoffen, vitamines en mineralen bevat
2 g poeder = 24 g verse boerenkoolbladeren
Klaar voor gebruik in drankjes en in alle soorten voedsel - waar je ook zin in hebt
Meng met 2,5 dl water, sap, melk of andere drank (schud de fles of roer het glas totdat het poeder is opgelost) of geniet ervan in een smoothie of op yoghurt/pap.
100% biologisch boerenkoolpoeder van bladeren
Gedroogd en zonder toevoegingen
Kaloha's Boerenkoolpoeder is een krachtpatser van voedingsstoffen, die allemaal wetenschappelijk bewezen effecten hebben op gezondheidsgerelateerde levensstijlproblemen
Boerenkool en onderzoek
Het onderzoeksproject MAXVEG vond plaats in de periode 2010-2015 met Per Bendix Jeppesen als projectmanager.
Het doel was om het effect van een hoge dagelijkse inname van sterke en bittere groenten op mensen met diabetes type 2 en/of het metabool syndroom te onderzoeken en te vergelijken met een hoge dagelijkse inname van milde en zoete groenten op dezelfde bevolkingsgroep. Als controle wordt een normaal Noords dieet gebruikt.
De drie verschillende diëten worden tegen elkaar gehouden op het gebied van insulinegevoeligheid, bloedsuikerspiegel, bloeddruk, gewicht, lichaamsvetpercentage, vet- en metabolismeprofiel, vitaminestatus, activiteit van het immuunsysteem en de algemene algehele conditie van het lichaam.
De testdeelnemers, die allemaal diabetes type 2 hadden, aten elke dag 500 gram grove groenten!
Het bleek een aantal positieve effecten te hebben.
Sterke en bittere groenten zijn bijvoorbeeld boerenkool.
Boerenkool bevat de goede meervoudig onverzadigde vetzuren, heeft een zeer hoog vezelgehalte en een hoog eiwitgehalte.
Kool bevat een aantal van de essentiële aminozuren die we niet zelf aanmaken, maar zit ook boordevol vitaminen en mineralen, zoals vitamine C en K, waar veel Denen doorgaans te weinig van binnenkrijgen.
Niet alleen vielen de deelnemers af, maar ze veranderden ook hun diabetesprofiel aanzienlijk, waardoor hun risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten kleiner werd
Hun insulinegevoeligheid is aanzienlijk verbeterd, waardoor ze hun diabetes beter onder controle kunnen houden.
Het grootste effect konden de onderzoekers meten bij de proefpersonen die bittere groenten aten. Hieruit concludeerden de onderzoekers dat hoe scherper/sterker en bitterder de smaak van groenten is, hoe gezonder ze zijn.
Per Bendix Jeppesen heeft in een onderzoek aan deze kennis gewerkt.
Maar deze keer heeft hij het de proefdeelnemers iets makkelijker gemaakt
Hij heeft boerenkool in poedervorm KaLOHAS gebruikt - ontwikkeld door een bedrijf uit Randers "Green Gourmet"
Per Bendix Jeppesen beschrijft dat kool positieve effecten heeft op zowel gewichtsverlies als glucoseregulatie en daarom geschikt is voor diabetespatiënten en zwaarlijvigen.
In de nieuwe proef at een groep patiënten met diabetes type 2 gedurende drie maanden vóór elke hoofdmaaltijd een reep gevuld met boerenkoolpoeder, cacao en kokosnoot.
Terwijl een controlegroep repen at zonder boerenkoolpoeder.
Beide repen bevatten zeer weinig calorieën.
De groep die het boerenkoolpoeder kreeg, kreeg 34 gram poeder per dag (=3-4 repen/dag), wat bij omrekening overeenkomt met 430 gram verse boerenkool.
De resultaten waren dat je na drie maanden kon zien dat de bloedsuikerspiegel van diabetespatiënten op de lange termijn aanzienlijk daalde.
Hun diabetes werd beter gereguleerd en de algemene bloedsuikerspiegel lager.
Ook was er een duidelijk verschil in het cholesterolgehalte van de deelnemers.
Ook in gewicht zagen de onderzoekers een verschil: het poeder geeft een heerlijk verzadigingsgevoel; omdat het helpt vocht in de darmen te absorberen.
De deelnemers hielden dieetdagboeken bij en hier bleek dat ze feitelijk veel minder aten, waardoor er sprake was van aanzienlijk gewichtsverlies bij de groep die boerenkool kreeg.
Tenslotte bepaalden de onderzoekers ook de lichaamsvetmassa van de deelnemers en zagen een afname van de vetmassa bij de groep die boerenkool kreeg.
INSPIRATIE
Maak een gezonde, verfrissende slushie voor de komende heerlijke warme lentedagen - met 2-3 ingrediënten
Ingrediënten:
2 kopjes koud water (of uw favoriete drankje)
2 porties (eetlepels) biologisch KaLOHAS® gevriesdroogd boerenkoolpoeder
1 eetlepel honing / alternatief citroen/munt
Werkwijze:
1. Giet de koude vloeistof in de blender
2. Meng goed
3. Giet het mengsel in het ijsbakje en vries het in tot het half bevroren is (zodat je een slush-consistentie krijgt)
4. Meng tot de gewenste consistentie is bereikt.
Frittata van boerenkool
Ingrediënten:
100 gram in blokjes gesneden gerookt spek
1 eetl. Boter
3 eieren
0,5 dl melk
10 gram boerenkoolpoeder
Voorbereiding:
Bak de spekblokjes in een pan
Vet de ovenschaal in met de boter terwijl de oven aan het opwarmen is
Klop de eieren, melk en boerenkoolpoeder door elkaar
Giet de ingrediënten in de schaal en bak deze in de oven op 225 graden gedurende 30 minuten
Appel-tzaziki
Ingrediënten:
2,5 dl Griekse yoghurt
Rasp 2 appels grof
1,5 teentjes knoflook (1 groot teentje)
Boerenkoolpoeder (2,5 gram)
Zout
Voorbereiding:
Ingrediënten worden in een kom door elkaar geroerd
Als je nieuwsgieriger bent geworden naar boerenkool en je in het onderwerp wilt verdiepen, heb je hier de mogelijkheid:
https://green-gourmet.dk/wp-content/uploads/2023/12/nutriënten-13-01813.pdf
https://green-gourmet.dk/evidens-for-kalohas-bioaktive-indvikling-paa-glp-1-induktion/
We gebruiken uw naam en commentaar om deze openbaar weer te geven op deze website. Uw e-mailadres garandeert dat de auteur van deze post contact met u kan opnemen. We beloven dat we uw gegevens veilig zullen bewaren.