Dankort + VISA/Dankort Mastercard VISA JCB Maestro

Miel du cap

Mooiste bijenwaskaarsen van het Franse eiland Corsica

Miel du Cap is Frans en betekent Honing van Cap Corse. Een heel bijzondere plek, gelegen in het noordelijke deel van het Franse eiland Corsica. Een schilderachtig eiland in de Middellandse Zee, ca. 160 km van de Franse Rivièra en in het zuiden gescheiden van Sardinië. Een wild en ongerept gebied. Marlène runt hier haar biologische bijenteelt. Sinds 2012 is zij imker.

 

De Apis Mellifera Corsica-bij is volkomen speciaal en perfect aangepast aan de klimatologische en geografische rijkdommen van het schilderachtige eiland Corsica. Corsica staat sinds de jaren tachtig centraal in hun natuurbehoudsinspanningen en heeft zich ertoe verbonden dit volkomen unieke ecosysteem te beschermen. uiteraard ook een verbod op de import van niet-inheemse bijen, een initiatief gesteund door Miel du Corse.

preload spinner

Marlène kweekt haar eigen koninginnen om controle te hebben over haar bestand, dat vandaag 160 nesten bedraagt. Het doel is om 180 bijenkasten in productie te krijgen (of ongeveer 220 bijenkasten in totaal). Een limiet die volgens haar redelijk is om alle taken alleen uit te voeren en de kwaliteitscontrole voor elk van de koloniën te handhaven.

Geconfronteerd met het verhoogde risico op sterfte in een kolonie, moeten imkers de praktijken voortdurend verbeteren, de impact op de kolonies zoveel mogelijk minimaliseren, en tegelijkertijd een nauwkeurige en steeds technischere monitoring van de bijengezondheid hebben. Met dit doel bevordert ze haar biologische landbouw en werkt ze met de bijen (ECOCERT-certificering)

De Apis Mellifera Corsica-bij is volkomen speciaal en perfect aangepast aan de klimatologische en geografische rijkdom van het schilderachtige eiland Corsica. Zij vormen de kern van Corsica's natuurbehoudsinspanningen sinds de jaren tachtig en zetten zich in voor de bescherming van dit volkomen unieke ecosysteem. is ook een verbod op de import van niet-inheemse bijen, een initiatief waaraan Miel du Corse bijdraagt.